2012. szeptember 7., péntek

Rakott karfiol

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol
1 húsleves kocka vagy alaplé
1 ek vaj
1 bögre rizs elkészítve
1/2 kg darált hús
1 csokor friss petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
1 babérlevél
olíva olaj
1 nagy tejföl
füstölt sajt

bors

Elkészítés:

A karfiolt nagyjából egyforma rózsákra bontom, megmosom és az alaplével olyan háromnegyedig készre főzöm. Ha megfőtt leszűröm és egy kevés vajjal óvatosan átforgatom.
A darált húst elkészítem pörköltként: A vöröshagymát apró kockára vágom és egy kevés olíva olajban üvegesre párolom. Hozzá adom a darált húst, zúzott fokhagymákat, babérlevelet, sót és borsot, készre sütöm a végén hozzáadom az őrölt pirospaprikát és leveszem a gázról.
A pörköltet összekeverem a kész rizzsel és az apróra vágott petrezselyemmel, kivajazok egy tepsit vagy hőálló tálat és az aljába halmozom a rizses húst. Fölé jön a karfiol, majd tejfölt kenek a tetejére. A tejfölt érdemes kicsit megsózni és borsozni. A tetejére füstölt sajtot reszelek és mehet a sütőbe, előmelegített 180 C°-on sütve kb. 20 perc alatt elkészül.

Rakott karfiol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése