Az alap innen ered kicsit módosítva.
A paradicsomok szedést követően alapos mosáson mentek át, majd kivágtam a hibás, sérült, rothadt, vagy csak fura részeket.Ezt követően némileg felszeltem őket csak olyan durvára.
Feltettem főni az adagot, épp csak amíg felforrt, majd átküldtem egy körre a paradicsom passzírozón. A levet ismét feltettem főni, most 10 percig forraltam. Ez idő alatt az üvegeket átmostam és sterilizáltam.
A sterilizáláshoz 1,5 dl forró vízhez egy bögrébe 1 kk nátrium-benzoátot kevertem. Ezt a keveréket a dunctos üvegbe töltöttem és a kupakját rácsavarva jól felráztam, majd átöntöttem a következő üvegbe. Ha kihűl meg kell mikrózni és mehet tovább a többi üvegbe.
A kész paradicsom levet átmertem a dunsztos üvegekbe, a kupak alá celofánt téve lezártam őket. 10 percre a feje tetejükre állítottam az üvegeket, majd egy hűtőtáskában folytatták a pihenést másnapig.
Ha esetleg a paradicsom lébe bazsalikomot vagy egyéb zöld fűszert szeretnél tenni, azt elég csak frissen vagy szárított formában a dunsztosüvegekbe tenni dunsztolás előtt.
Paradicsom lé |
Paradicsom befőzés |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése