Hozzávalók:
15 dkg cukor
20 dkg liszt (15dkg finom liszt, 5dkg rétes liszt)
2 kk sütőpor
2 zacsi vaníliás cukor
4 tojás kettéválasztva
1,5 dl tej
4 nagy szem őszibarack kockára vágva
kevés vaj és liszt a formánkhoz
Elkészítése:
A liszteket összekeverem a sütőporral. A tojások sárgáit, a cukrot, fél dl tejet és a vaníliás cukrot habosra keverem robotgéppel, amíg rendesen kifehéredik és olyan krémesebb állagot kezd felvenni, ez egy 2-3 perc robotgépezés után következik be. Ha sikerült elérni a krémes állagot akkor folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztes keverékünket és a tejet is. Ha az összes tejet és lisztet hozzáadtuk keverjük még egy percig és kész is. A habverőket elmossuk, eltöröljük és áttérünk a tojásfehérjére. Egy csipet cukor hozzáadásával nagyon kemény habbá verjük (2-3 perc).
Tojás fehérje hab |
Egybe öntöm és összeforgatom őket |
Kivajazok és kilisztezek egy tepsit vagy egy tortaformát, fele masszát beleöntöm és fele adag barackkal megrakom.
Formába öntöm |
200°C-os sütőben 30-40 perc alatt megsül. A sütőajtót nem érdemes nyitogatni 20 percig, mert a tészta összeeshet. :) A végén tűpróbával ellenőrzöm hogy megsült a belseje. Érdemes két részletben, vagy egy nagyobb tepsiben/formában sütni, mert a sütési idő lerövidülhet.
Kész piskóta |
Őszibarackos piskóta |
Ez pedig a 100. közzétett bejegyzésem volt! :)
A facebookos játékom holnap délután 2-kor lezárul!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése