2012. szeptember 12., szerda

Tortilla búzalisztből

Körülbelül egy éve kaptam egy Mexikói konyha című könyvet (GABO kiadó) amelyben nagyon jó kis receptek vannak. Ebből fogok most idézni nektek egy bevált tortilla lap receptet, amelyet már kétszer sütöttem.

12 db tortillához

Hozzávalók:

45dkg búzaliszt
8-9 dkg zsír vagy margarin (én kiegészítettem + 1 ek. olíva olajjal az íze kedvéért)
1 ek. só
2 dl. forró víz

Elkészítése:

A lisztet és a sót tálba szitáljuk, a zsiradékot hozzáadjuk és elmorzsoljuk a liszttel. A 2dl forró vizet fokozatosan dolgozzuk bele a tésztába.
Jól belisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg sima lesz és nem ragad, majd nedves konyharuhával letakarjuk. 3 ek.-nyit lecsípünk a tésztából, és labdává gyúrjuk, a többit letakrjuk.
A labdát nagyon vékonyra nyújtjuk, egy nagy lapos tányért használhatunk mintának. Addig szaggatjuk a tésztánkat, míg el nem fogy. A lepényeket belisztezve egymásra rakva száraz konyharuhával letakarjuk.Ezt követően vastag aljú serpenyőben egyenként kisütjük, oldalanként kb. 10 mp-ig pirítva. A tortillákat egymásra fordítva egy tálra helyezzük és letakarjuk őket amíg az összes ki nem sül.

Tipp:
  •  A tortillákat nem szabad túlsütni, mert törékenyek lesznek és képtelenség lesz őket feltekerni.
  • Jó előre elkészíthetők és műanyag zacskóban lefagyaszthatók úgy, hogy zsírpapírt fektetünk közéjük. Mélyhűtőben 2 hónapig eltarthatóak. Használat előtt a tortillákat szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
Tortilla
Pácolt csirkemell filé belevalónak :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése