12 db tortillához
Hozzávalók:
45dkg búzaliszt
8-9 dkg zsír vagy margarin (én kiegészítettem + 1 ek. olíva olajjal az íze kedvéért)
1 ek. só
2 dl. forró víz
Elkészítése:
A lisztet és a sót tálba szitáljuk, a zsiradékot hozzáadjuk és elmorzsoljuk a liszttel. A 2dl forró vizet fokozatosan dolgozzuk bele a tésztába.
Jól belisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg sima lesz és nem ragad, majd nedves konyharuhával letakarjuk. 3 ek.-nyit lecsípünk a tésztából, és labdává gyúrjuk, a többit letakrjuk.
A labdát nagyon vékonyra nyújtjuk, egy nagy lapos tányért használhatunk mintának. Addig szaggatjuk a tésztánkat, míg el nem fogy. A lepényeket belisztezve egymásra rakva száraz konyharuhával letakarjuk.Ezt követően vastag aljú serpenyőben egyenként kisütjük, oldalanként kb. 10 mp-ig pirítva. A tortillákat egymásra fordítva egy tálra helyezzük és letakarjuk őket amíg az összes ki nem sül.
Tipp:
- A tortillákat nem szabad túlsütni, mert törékenyek lesznek és képtelenség lesz őket feltekerni.
- Jó előre elkészíthetők és műanyag zacskóban lefagyaszthatók úgy, hogy zsírpapírt fektetünk közéjük. Mélyhűtőben 2 hónapig eltarthatóak. Használat előtt a tortillákat szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
Tortilla |
Pácolt csirkemell filé belevalónak :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése