Mexikói jellegű rizzsel ettük, ami annyit takar, hogy ugyan volt itthon mexikói zöldségkeverék, de nem sok, ezért inkább csak jellegű volt. :)
Római tálban készült, illetve az enyémet a doboza szerint Európa Tálnak hívják.Remélem a kettő ugyan az és nem írtam túl nagy baromságot.
Először is elő a régi elvvel...A római tálat beáztatom hideg vízbe úgy egy fél órára, mert azt mondták úgy kell azt.(Feltételezem valami gőzös dologgal függ össze, de ha zománcos belül, hogy csinálja aztat?!) :o
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
2 csokor petrezselyem zöld
3 gerezd fokhagyma
só
bors
3+2 ek. mustár
olíva olaj
1 nagy tejföl
fél petrezselyem gyökér
Elkészítése:
A húsoknak pácot készítek a következőkből: 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld, 3 gerezd apróra vágott fokhagyma, só, bors, 3 ek. mustár, 2 ek. olíva olaj. A páccal alaposan bedörzsölöm a husikat és a hűtőbe rakom őket 2 órára pihizni. Ha kipihenték magukat és jól beszívták a pác isteni zamatát akkor belepakolom őket a római tál aljára és megszórom őket az apróra kockázott petrezselyem gyökérrel. Ez követően egy nagy tejfölt összekeverek 2 ek. mustárral és jól nyakon öntöm őket, ráteszem a tetőt és mehet a sütőbe. 180°C sütőben 45-60 percig sütöttem. A másik csokor petrezselymet pedig nagyon apróra vágva tálaláskor szórom a tetejükre, mert úgy nagyon fincsi! :)
Pácolt husik |
:) |
Természetesen a tejfölt azért elkentem :) |
Tejfölös sertéskaraj |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése