2012. szeptember 6., csütörtök

Sztrapacska

Ez a recept kis lyukú nokedli szaggatóhoz lett kifejlesztve. Kevesebb krumplival, több tojással, egy kevés víz hozzáadásával, hogy több legyen a tészta aránya, így könnyebben átpréselhetjük a kis lyukú nokedli szaggatón.

Hozzávalók:

3 szem közepes burgonya
125 g juh túró

bors
4 tojás
liszt
szalonna
1 ek zsír
1 ek vaj vagy margarin
2-3 dl víz
1 nagy tejföl

Elkészítése:

A burgonyát hámozást követően kis lyukú reszelővel lereszelem, lesózom, borsozom. Hozzáadom a tojásokat, a vajat és homogénre keverem. Öntök 2 dl vizet az elegyhez majd fokozatosan adagolom a lisztet és keverem, addig amíg nokedli tészta állagot kapok, illetve egy kicsit sűrűbbet mint a nokedli tészta. Forró lobogó vízbe kiszaggatom a galuskákat, és miután feljöttek a víz tetejére még 3-4 percig főzöm őket. Ha kész leszűröm, de nem öblítem le őket, hanem csak egy tálba szedem.
A kockázott szalonnákat egy ek. zsírral serpenyőben lesütöm, jó ropogósra. A szalonnákat kiszedem és a szalonna zsírjában kicsit átmelegítem a juh túrót,majd hozzá adom a tejfölt és elkeverem. A sztrapacskákat összekeverem a juhtúrós tejföllel és kész is. Szalonna kockával a tetején tálalom.

Sztrapacska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése