2012. szeptember 9., vasárnap

Káposztás burgonyás sonkás egyveleg

Cseh ország adott ihletet eme étek elkészítéséhez. Prágában a főtéren valami hasonlót lehet kapni, de fogalmam sincs mi a neve, a bodegás kaja árusok kínálják, ott sütik helyben frissen, tárcsán.
Prága főtér
Hozzávalók:

5 szem burgonya
100 g sonka
100 g bacon szalonna
1/2 kg savanyú káposzta
babér levél
1 kk egész kömény
1 ek zsír
bors


Elkészítés:

A burgonyákat alaposan megmosom és héjastul felteszem főni egy lábosba.
A sonkát és a szalonnát egy másik lábosba elkezdem lesütni 1 nagy evőkanál zsírral. Ha már egy kicsit lesült mehet hozzá a savanyú káposzta, babér levél, kömény, bors, só. Ezt addig párolom fedő alatt amíg a káposzta megroskad, megpuhul egy kicsit.
Ha a burgonyák elkészültek meghámozom és felkockázom őket, majd egy kizsírozott tepsibe öntöm és összekeverem a káposztával, fűszerezem ha még szükséges. 180 °C -on 30 percet sütöm. Hasonlít a Prágaira, de az enyém finomabb lett :).

Káposzta-krumpli-sonka


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése