Prága főtér |
5 szem burgonya
100 g sonka
100 g bacon szalonna
1/2 kg savanyú káposzta
babér levél
1 kk egész kömény
1 ek zsír
bors
só
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan megmosom és héjastul felteszem főni egy lábosba.
A sonkát és a szalonnát egy másik lábosba elkezdem lesütni 1 nagy evőkanál zsírral. Ha már egy kicsit lesült mehet hozzá a savanyú káposzta, babér levél, kömény, bors, só. Ezt addig párolom fedő alatt amíg a káposzta megroskad, megpuhul egy kicsit.
Ha a burgonyák elkészültek meghámozom és felkockázom őket, majd egy kizsírozott tepsibe öntöm és összekeverem a káposztával, fűszerezem ha még szükséges. 180 °C -on 30 percet sütöm. Hasonlít a Prágaira, de az enyém finomabb lett :).
Káposzta-krumpli-sonka |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése