2012. november 25., vasárnap

Korhely leves

Másnaposságra is ajánlják, valószínűleg nem csak a jótékony hatása miatt, hanem azért is, mert egyszerű elkészíteni. Valljuk be másnaposan senki nem akar a konyhában túl sokat ténykedni.

Korhely leves



Hozzávalók:

1 kg savanyított káposzta
2 szál füstölt kolbász
1 kk. kömény mag
3 db. babérlevél
2 kk. őrölt pirospaprika
5 szem egész fekete bors

Elkészítése:

A káposztát felrakom 1,5- 2 liter vízbe főni. Hozzá adok köményt, babérlevelet, pirospaprikát és borsot. Káposztától függően fél órát, vagy többet kell főzni. Ha megfőtt hozzáadom a karikára vágott füstölt kolbászt és összefőzöm 10 perc alatt.
Tejföllel és friss kenyérrel tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése