Spenótos-csirkés-tejfölös tészta |
Hozzávalók:
1/2 kg spenót levél
3 gerezd fokhagyma szeletelve
1 nagy tejföl
olíva olaj
1 kk. vaj
só
bors
sajt fakultatívan
széles metélt sós vízben kifőzve
1 csirke mell
olíva olaj
friss kakukkfű
bors
só
Elkészítés:
Egy csirke mellét felkockáztam és olíva olajon sóval, borssal, friss kakukkfűvel összesütöttem
A spenót leveleket alapos mosást követően vékony szeletekre vágtam, és kevés olajon pár szeletelt fokhagymával megdinszteltem. Miután össze esett fűszereztem és hozzáadtam egy kiskanál vajat. Egy pár percet még pirítottam, majd ráöntöttem a tejfölt, a sült csirke csíkokat és összemelegítettem.
A kifőtt tésztát hozzá mertem a szószhoz és összeforgattam őket. Gouda sajttal ettük, de spenótos cuccokhoz a parmezán jobban illik, így azzal ajánlanám.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése