Tyúkhús leves |
Hozzávalók:
tyúk alkatrészek (nyak, farhát, szárny, belsőségek)
1 csokor petrezselyem zöld
1 kisebb karalábé
1 szál petrezselyem gyökér
6 szál sárgarépa
2 db kisebb vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
2 szem krumpli
só
bors
(remélem nem maradt ki semmi)
Elkészítése:
A húsokat feltettem főni sóval, borssal, karalábéval. Miután felforrt és lehaboztam rátettem a tetejét és lezártam. Kuktában kb. 1-1,5 órát főztem, ezt követően levestől, mindenestől áttettem egy nagy lábosba és minden zöldséget hozzáadtam, felöntöttem még vízzel, újra fűszereztem és főztem addig amíg a répák megpuhultak (~ fél óra). Gyakorlatilag el is készült, a hús finom omlós lett, és gyönyörű gyöngyöcskék sorakoztak a leves tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése